«Культурно-мистецька освіта на сучасному етапі: прагнення, виклики та перспективи»

23 листопада у Києві розпочалася дводенна Міжнародна наукова конференція «Культурно-мистецька освіта на сучасному етапі: прагнення, виклики та перспективи», спрямована на визначення напрямків стратегії реформування та розвитку культурно-мистецької освіти в Україні. 

Учасниками наукового форуму стали понад 200 фахівців майже з усіх регіонів України, які представляють усі ланки культурно-мистецької освіти.

Під час чотирьох сесій конференції були  презентовані та обговорені європейські та світові моделі організації вищої, професійної та початкової мистецької освіти, зокрема, у Німеччині, Польщі , Естонії, Латвії, Данії та США.

Розглянуті ключові позиції подальшого розвитку мистецької освіти в Україні, у тому числі презентовані стандарти вищої освіти спеціальностей галузі знань «Культура і мистецтво», проведені дискусії щодо місця та ролі культурно-мистецьких коледжів в системі спеціалізованої освіти, а також обговорили проект Концепції сучасної мистецької школи.

Музика - це надземна сила. Мистецтво об'єднує. Треба цінувати свої надбання та нести в світ свої вподобання, ідею та навички. Олег Малик, який мав можливість взяти участь в фінальному акорді цієї  події досі під враженням,  зокрема від концерту"Музика є вищим одкровенням"в якому брали участь маленькі талановиті генії. Дякуємо за запрошення Тетяні Колос - начальнику відділу мистецької та художньої освіти Міністерства культури України.Нашій країні є ким та чим пишатись!!!

Наші партнери

НІЕЗ "ПЕРЕЯСЛАВ"

Музей книги і  друкарства України

"Volare"

NONNA.ART